Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ…


Όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κάποιοι έχουν απολέσει τελείως τις έννοιες της Δημοκρατίας και του σεβασμού στις συλλογικές αποφάσεις και με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν τη θέληση τους, θέληση που είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με την εκπεφρασμένη άποψη της πλειοψηφίας. Ο σεβασμός, λοιπόν, στις αποφάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου είναι υποχρέωση όλων μας και εκπορεύεται από τη δημοκρατική λήψη τους μέσω του θεσμού της Γενικής Συνέλευσης.



Την Πέμπτη το πρωί...
 
Την Πέμπτη το πρωί, λοιπόν, ζήσαμε στη Σχολή μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια κατάσταση που σε καμία περίπτωση δε σέβεται τη βούληση της πλειοψηφίας των φοιτητών. Ενώ ο Φοιτητικός Σύλλογος είχε αποφασίσει την έναρξη της ακαδημαϊκής δραστηριότητας της σχολής μας, "κάποιοι" που προφανώς δεν τους άρεσε το γεγονός πως μετά από 11 Γενικές Συνελεύσεις η απόφαση άλλαξε, μη εξυπηρετώντας τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα, προσπάθησαν να σαμποτάρουν την έναρξη των μαθημάτων με έναν περίεργο και πρωτότυπο τρόπο. Μέσα στις κλειδαριές, λοιπόν, των αμφιθεάτρων ορισμένοι είχαν τοποθετήσει κόλλα, για να δυσκολέψουν το έργο όλων των φοιτητών που είχαν έρθει για να κάνουν μάθημα και να δυναμιτίσουν την ομαλή διεξαγωγή της έναρξης του χειμερινού εξαμήνου.

Άραγε αυτή είναι η αξία των πτυχίων για την οποία παλεύουν κάποιοι, η κόλλα στα αμφιθέατρα;

Έτσι αντιλαμβάνονται ορισμένοι την δημοκρατία και τον σεβασμό στις αποφάσεις των φοιτητών; Έτσι, λοιπόν, εκφράζουν την διαφωνία τους και την αντίθεση τους;


Σε πείσμα όσων ευαγγελίζονταν την αδυναμία έναρξης της ακαδημαικής λειτουργίας της Σχολής η καλύτερη και η πιο ηχηρή απάντηση είναι πως την πρώτη μέρα και παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδίες που έβαλαν, πραγματοποιήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μαθημάτων με μεγάλη προσέλευση φοιτητών.


Την Παρασκευή το πρωί...
 
Την Παρασκευή το πρωί, ωστόσο, εκατοντάδες φοιτητές αντικρίσαμε όλες τις πόρτες της Σχολής κλειστές. Σαφώς και για το γεγονός αυτό δε φέρνουν ευθύνη οι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά ο Κοσμήτορας της Σχολής που επέδειξε πλήρη αδιαφορία και αρκέστηκε σε μία τυπική ανακοίνωση, 2 ώρες αργότερα, πως η Σχολή θα μείνει κλειστή. Μάλλον έχει ξεχάσει το ρόλο του ως υπεύθυνου για την λειτουργία της Σχολής και την υποχρέωση του να σέβεται τις αποφάσεις του Φοιτητικού Συλλόγου, έχοντας μεριμνήσει ώστε τα κτήρια να λειτουργούν κανονικά.

Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα; Αναρωτιόμαστε εμείς...

 

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε ΔΣ και αποφασίστηκε να διεξαχθεί νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 3-12 στις 12.30. Η απόφαση ψηφίστηκε από ΕΑΑΚ, ΜΑΣ και ΑΡΕΝ. Από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση την προηγούμενη Τρίτη, η απόφαση της οποίας ορίζει πλήρως τη θέση και τη στάση του φοιτητικού συλλόγου σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος και την ακαδημαϊκή λειτουργία της σχολής, η ερώτηση είναι απλή...

Με ποια δικαιοδοσία κάποιοι αποφασίζουν την εκ νέου διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης;

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητών. Πως λοιπόν σέβεσαι την απόφασή τους, για ομαλή ακαδημαϊκή έναρξη του εξαμήνου, όταν 6 άτομα αποφασίζουν τη διενέργεια νέας Γενικής Συνέλευσης γεγονός που δεν ορίζεται στο προηγούμενο πλαίσιο που υπερψηφίστηκε πριν 3 μέρες;

Επιπλέον, ο Φοιτητικός Σύλλογος μέσω της υπερψηφισθείσας απόφασής του, έχει δηλώσει ξεκάθαρα τη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων, και εφ΄ όσον δεν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα αυτό, η συνεδρίαση του Συλλόγου για την ανανέωση της απόφασης αυτής κρίνεται μάλλον περιττή. Τέλος, όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη Σχολή οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως σαφώς μετά από 5 μήνες απραξίας και νέκρωσης της Σχολής δεν μπορεί να επέλθει ομαλότητα με το "καλημέρα" πολλώ δε μάλλον όταν κάποιοι βάζουν το... χεράκι τους γι' αυτό!


Για το λόγο αυτό...

...θεωρούμε πως άμεση προτεραιότητα μας οφείλει να αποτελεί η απαίτηση, από πλευράς φοιτητικού συλλόγου προς τον κοσμήτορα της σχολής, για άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Τμήματος, ώστε να αποφασιστεί το πώς θα λειτουργήσει η σχολή και το τι μέλλει γενέσθαι με την επαναληπτική εξεταστική και κυρίως τη λήψη μέριμνας για τους επί πτυχίω φοιτητές που επείγονται!
 


Ορισμένοι, λοιπόν, καλό θα είναι να συνετιστούν και να αποδεχθούν τις συλλογικές αποφάσεις όσο και αν αυτές δεν τους αρέσουν, όσο και αν αυτές αντιβαίνουν στις ορέξεις και τα πιστεύω τους, και δεν εξυπηρετούν το κλίμα πόλωσης που επιδιώκουν στο χώρο των πανεπιστημίων.




Οι φοιτητές την προηγούμενη Τρίτη αποφάσισαν τη διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης...
 
...για όσους δεν γνωρίζουν ανάγνωση, μίλησαν για Συνέλευση Τμήματος!                                                                                
 

 

ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου