Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κάποιοι... αποφασίζουν Συνελεύσεις!

 
 
Την Παρασκευή 29/11 συνεδρίασε το ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ και αποφάσισε τη διεξαγωγή νέας ΓΣ την Τρίτη 3/12 στις 12.30. Η απόφαση ψηφίστηκε από ΕΑΑΚ, ΜΑΣ και ΑΡΕΝ και θεωρείται έγκυρη σε επίπεδο Δοιοικητικού Συμβουλίου με πλειοψηφία 6/9.
 
Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι η δομή του φοιτητικού συλλόγου ορίζει τη Γενική Συνέλευση ως το ανώτερο όργανο για τη λήψη αποφάσεων. Οι διαδικασίες συνεδρίασης του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου και οι αποφάσεις που αυτό λαμβάνει λειτουργούν υποστηρικτικά στη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση που θέτει ο σύλλογος μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και κυρίως για την επικύρωση αποφάσεων για τις οποίες η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης κρίνεται μη εφικτή.
 
Βέβαια, οι παραπάνω διευκρινίσεις μάλλον φαντάζουν περιττές, όταν μάλιστα απευθύνονται στους "καθηγητές" των διαδικασιών του φοιτητικού συλλόγου, όπως οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους, αφού σε όλες τις άλλες περιπτώσεις σπεύδουν να μας εγκαλέσουν για την αξία της Γενικής Συνέλευσης ως το κυρίαρχο όργανο λήψης των αποφάσεων του συλλόγου.
 
 
 
 
Και η ερώτηση είναι απλή...
 
Από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση την προηγούμενη Τρίτη, η απόφαση της οποίας ορίζει πλήρως τη θέση και τη στάση του φοιτητικού συλλόγου σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος και την ακαδημαϊκή λειτουργία της σχολής, με ποια δικαιοδοσία κάποιοι αποφασίζουν την εκ νέου διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης;
 
Με ποια δικαιοδοσία παρακάμπτουν την απόφαση της προηγούμενης;
 
 
 
 
Η απάντηση "επειδή η απόφαση δεν μας βολεύει...", όχι απλά δεν μας καλύπτει, αλλά πολύ περισσότερο δε σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ψήφο των συμφοιτητών μας!
 
Δε σέβεται τα όργανα και τη Γενική Συνέλευση!
 
Δε σέβεται τα ίδια τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου!
 
 
 
Υ.Γ. Κύριοι της ΠΚΣ αποφασίστε επιτέλους ποια η στάση σας σχετικά με την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος! Οι παρατάξεις της ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ δηλώνουν τη σαφή βούληση τους για απώλεια του εξαμήνου... Εσείς θα ζαλιστείτε από τις κωλοτούμπες!
 
 
 
 
 
 
ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου