Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ



Στη αυριανή Γενική Συνέλευση Τμήματος από πλευράς ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ θα κατατεθούν 3 προτάσεις.


 Η πρώτη θα αφορά τη μέριμνα για τους επί πτυχίω φοιτητές:


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση, η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου όριζε την άμεση επανεκίνηση της ακαδημαικής λειτουργίας της σχολής. Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης συμπεριλαμβανόταν και η λήψη ειδικής μέριμνας για τους επι πτυχίω φοιτητές. Ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ από την πρώτη στιγμή τονίσαμε την ανάγκη διενέργειας διαδικασιών με σκοπό την εξυπηρέτηση αυτής της μερίδας φοιτητών, με την πρόταση που είχαμε καταθέσει στην ανοιχτή γενική συνέλευση της Σχολής ΗΜΜΥ στις 11/9.
Ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ προτείνουμε :

  • Έναρξη της εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές με ημερομηνία έναρξης μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και με πρόγραμμα που θα αναρτηθεί.


  • Οι φοιτητές που θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή τη πτυχιακή εξεταστική θα είναι όσοι έχουν συμπληρώσει το 5ο έτος σπουδών μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.






Η δεύτερη αφορά τη διενέργεια διπλών εξεταστικών 2014 αλλά και διατήρηση του δικαιώματος για βελτιώσεις και εργαστηριακών βαθμών.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ 2014


Όσον αφορά την εξεταστική των υπολοίπων φοιτητών προτείνουμε την εφαρμογή της τροπολογίας του Υπουργείου για την διενέργεια διπλής εξεταστικής την περίοδο Φεβρουάριου και Ιούλιου. Αναγνωρίζοντας την χρονική πίεση λόγω των συνεχόμενων καταλήψεων, προτείνουμε πιο συγκεκριμένα :

  • Διπλή εξεταστική Φεβρουαρίου με διάρκεια 4 βδομάδων, όπου τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου θα διαρκέσουν 13 εβδομάδες ενώ για τα μεγαλύτερα εξάμηνα 12 εβδομάδες και άμεση έναρξη της εξεταστικής για αυτούς .
  • Διπλή εξεταστική Ιουλίου με διάρκεια 4 βδομάδων, όπου τα μαθήματα του 2ου εξαμήνου θα διαρκέσουν 13 εβδομάδες ενώ για τα μεγαλύτερα εξάμηνα 12 εβδομάδες και άμεση έναρξη της εξεταστικής για αυτούς .

      Ένα ενδεικτικό πλάνο θα μπορούσε να είναι το εξής:
  • Έναρξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου: 4 Δεκεμβρίου
  • Διακοπές Χριστουγέννων: 23 Δεκεμβρίου – 5 Ιανουαρίου
  • Λήξη μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου: 14 Μαρτίου για το 1ο έτος (13 εβδομάδες) και 7 Μαρτίου για τα υπόλοιπα έτη (12 βδομάδες)
  • Χειμερινή εξεταστική (διπλή): 17 Μαρτίου - 6 Απριλίου για το 1ο έτος (3 βδομάδες) και για τα υπόλοιπα έτη 10 Μαρτίου – 6 Απριλίου (4 βδομάδες)
  • Έναρξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 7 Απριλίου
  • Διακοπές Πάσχα: 17-24 Απριλίου (1 βδομάδα)
  • Λήξη μαθημάτων εαρινού εξαμήνου: 11 Ιουλίου για το 1ο έτος (13 βδομάδες) και 4 Ιουλίου για τα υπόλοιπα έτη (12 βδομάδες)
  • Εαρινή εξεταστική (διπλή): 14 Ιουλίου – 1 Αυγούστου για το 1ο έτος (3 εβδομάδες) και 7 Ιουλίου – 1 Αυγούστου για τα υπόλοιπα έτη (4 βδομάδες).


Επιπλέον, θεωρούμε ότι λόγω της μη διεκπεραίωσης της εξεταστικής περιόδου του Σεπτέμβρη, θα πρέπει να διατηρείται το δικαίωμα για βελτιώσεις, καθώς και οι εργαστηριακοί βαθμοί και οι σειρές ασκήσεων για όλα τα μαθήματα για τις εξεταστικές του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου.






Η τρίτη αφορά την αύξηση των δηλωθέντων μαθημάτων, λόγω της μη διεξαγωγής εξεταστικής Σεπτεμβρίου.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Η εγγραφή σε κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει περιορισμούς στο πλήθος των μαθημάτων που έχει τη δυνατότητα να δηλώσει κάθε φοιτητής. Το ισχύον πλαίσιο που ακολουθείται περιλαμβάνει τη δυνατότητα δήλωσης 13 μαθημάτων, εκ των οποίων μόνο τα 8 δεν έχουν συμπεριληφθεί σε δήλωση προηγούμενου έτους, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ωστόσο, με δεδομένη τη μη διεκπεραίωση της εξεταστικής περιόδου του Σεπτέμβρη, και με πιθανή τη διεξαγωγή διπλών εξεταστικών, όπως ορίζει η τροπολογία του Υπουργείου, ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των μαθημάτων που δύναται να δηλώσει ο κάθε φοιτητής .

Πιο συγκεκριμένα ως ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ θεωρούμε πως ο κάθε φοιτητής πρέπει να έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 8 καινούργια μαθήματα, σύμφωνα και με το ισχύον πλαίσιο, και όσα παλιά μαθήματα είχαν δηλωθεί το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 και δεν έχει πάρει προβιβάσιμο βαθμό.






ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου